Снимка ВМСИзлизат още констатации за фаталния полет на МИГ-29.Не е човешка грешка,

...
Снимка ВМСИзлизат още констатации за фаталния полет на МИГ-29.Не е човешка грешка,
Коментари Харесай

Обрат: Нямало е грешка на майор Терзиев за катастрофата на Миг 29

Снимка ВМС

Излизат още констатации за съдбовния полет на МИГ-29.

" Не е човешка неточност, загубата на пространствена ориентировка е нещо характерно. Има посочена вторична причина, има неща, които е могло да бъдат направени по-добре на земята ", сподели военният министър.

" Полетът е възобновен до последната секунда, цялата информация е снета. Потвърждават се заключенията от отчета на Военна полиция. Не е човешка неточност, загубата на пространствена ориентировка е нещо характерно. Има посочена вторична причина, има неща, които е могло да бъдат направени по-добре на земята ".

 Това съобщи в " Денят стартира " по служебният министър на защитата Георги Панайотов.

По думите му интервенцията по намирането на черната кутия е неповторима, заради дълбочината. Според него лабораторията в Русия, в която беше изпратена, явно е секретна.
 
" Това е отвън моите пълномощия - да показвам отговорни. Категорично се отхвърля, че самолетът е свален или е взривен. Самолетът е бил в техническа редовност. Отрича се всякаква версия за офанзива, ракета. Не са завършили следствените дейности по случая. Главният командващ е българин, учението е българско ", добави Георги Панайотов.

Той добави, че Българската войска се нуждае от превъоръжаване - нови оръжия, самолети, хеликоптери, танкове, радари, съоръжение.

Във връзка с случая в Чешнегирово той съобщи: " Безбожие е да се напълзява драматичен случай със гибел на млад български военнослужещ, с цел да се прави партийна агитация. Разпространяват се безскрупулни неистини. Това, което направи Военна полиция, откакто е разкрила безжизненото тяло, е да обезопаси стаята, до момента в който пристигна представител на прокуратурата, по-късно всички следствени дейности и следствия са правени от тях, не от Военна полиция и Министерството на защитата. Ние одобряваме техните изводи, тъй като казусът не е под нашата пълномощия. Министерството на защитата в никакъв случай не е казвало дали е ликвидиране или самоубийство ".

Георги Панайотов акцентира, че в писмо до него родителите на старши лейтенант Тодор Манчев са изразили терзание, че най-вероятно гибелта му не е самоубийство.

Първоначалната версия за следствието на случая беше самоубийство. След ексхумация на тялото обаче прокуратурата стартира работа по нова версия - съзнателно ликвидиране. До гибелта на старши лейтенант Тодор Манчев се стигна след нахлуването по простъпка на американски военни в индустриален завод в Чешнегирово.

По думите му има голям проблем в районната работа в Пловдив.

" На територията на Афганистан към момента има хора, които са работили за България и би трябвало да бъдат евакуирани, към 15 - 20 души ", сподели още Георги Панайотов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР